CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, March 8, 2011

Selamat Hari Wanita


Salam

8 mac 2011..Selamat Hari Wanita utk semua kaum wanita di dunia ini..'Kesamarataan peluang terhadap pelajaran, latihan,sains dan teknologi. Begitu istimewa wanita sehingga ada hari utk wanita..lelaki ada ke?..hehe
Wanita sememangnya dipandang mulia, tinggi kerana begitu banyak pengorbanan yang dilakukan..menjadi seorang isteri, ibu..Ya!!..Saya Bangga Menjadi Wanita.:)

Untuk wanita2 semua spesel lagu untuk anda

Friday, March 4, 2011

Berita Sedih..:(


Salam

pagi2 tadi dpt berita sedih dri akak jual nasi lemak..nmpknye lps ni xdptla nk merasai kelembutan kuih kaswi..huhu..makcik tu kne kecelakaan jalan raya..ada org yang x bertanggungjawab langgar mkcik tu..dua2 tangan patah..huhu..cmne mkcik tu nk wat kuih..hilang mata pencarian..mungkin nk sembuh makan masa yg lama..Moga mkcik tu cpt sembuh dan dapat buat kuih yg sedap itu..:)..

Wednesday, March 2, 2011

Pelam x Halal


Salam

 Gara-gara makan sebiji pelam yang xhalal perut ku memberontak..huhu..bila pelam yang dimakan tidak mendapat keizinan dari tuannya..maksudnya aku telah memberanikn diri mencuri sebiji pelam di tepi kedai mkn..pelam tu la yg salah duk mempamerkn dirinya didepan mata aku..dengan rakus aku memetik dan dengan lahapnya aku mencekik pelam tu..huh! puas..lps tu selang beberapa detik perut ku mula memberi isyarat..huahuahua..sakit perut..:(..moral of the story ~~jgn mkn pelam curi~~..walau ngidam cmne pun please mntk izin dlu..(aku xtau nk mntk izin kt sapa..pelam tu tumbuh kt sekolah..Adakah mntk izin ngn pk guard,cikgu,anak murid @ cikgu besar)..'cikgu2..saya mntak pelam sibiji ya..'.:)

Tuesday, March 1, 2011

~~Mood Datang BaLik~~


Salam

dah lama aku x update blog nih..xtau la napa jadi cmni..:(
niat dlm hati ni mmg nk tulis mcm2 kt blog ni..tiap hari dlm otk ni dh plan nk cite pe..huhu..tpi xkesampaian..mungkin kesibukan bekerja dan kesibukan menjadi surirumah..nk curi masa kt opis pun xsempat..bru nk mengomel kt blog ni ada tugas yg lg penting menanti..(alasan)..he3..tpi itulah kenyataan.

dalam 2 minggu lepas putri mai opis..menemani bondanya bekerja..wah2 sgt rajin ini budak..putri budak yg sgt rajin..smpai ja opis dia akan memantau pergerakan staf yang lain..dia akan melawati tiap meja dan akan menegur mesra..hikhihk..sangat membntu mama.:)..putri mai opis sbb tok ayah masuk hospital.tok mama xdpt nk jaga putri utk 2 minggu lps..so mama la yg terpaksa dgn rela hati membawa putri ke opis..

semalam tok ayah dh boleh blik umh.bkn baik sepenuhnya.doktor dah xtau nk bg ubt apa kt tok ayah..semua ok..tpi mungkin disebabkan usia semua sistem dalam badan menjadi lemah..kesian tok ayah..xmampu utk tersenyum..Bila sampai masanya kita tak mampu utk menolak..terima dengan hati terbuka..moga kita bila tibanya masanya akan menerima dengan rela hati..

~~mood Bunga,bungaan,berbunga..lalalala~~~


salam

wah2..i like flower..rasa sonok lak tgk template bru ni..bru segar bijik mata nk update blog..tgk bunga warnawarni nih..hati pun rasa warna warni..cheewahhh..

ari ni kn 1hb mac 2011..happy anniversary utk saya dan cik abg montok..haha..xla abg xmontok pun tpi abg cumil sgt..hikhikhik..ari ni genap 2 thun perkahwinan kami..2thun melayari bahtera rumahtangga..2thun belajar utk mengenali dan memahami sikap,sifat,jiwa dan perasaan cik abg cumil..rasanya msih bnyak yg perlu dipelajari..ilmu rumhtangga nih..mkin lama kita kenal pasangan kita makin kuat cinta kita..InsyaAllah..

ucapan utk cik abg~~Selamat ulang tahun perkahwinan yang ke 2..Semoga tabah dan kuat utk hadapi ujian,dugaan yang telah dan akan kita hadapi utk masa akan dtg..moga ikatan cinta,kasih sayang kita kuat dan berpanjangan..moga abg sabar melayan karenah isterimu ini..~~yang sgt kuat merajuk, yang sgt kuat cemburu, yang sangt kuat mkan..hahaha..yg ni xbape nk btul tau..kdg2 klu nafsu membuak2..hihi..nfsu mkn..:)

ckup la kot ucapan tu..hihi..jari jemari ni dh letih ketak ketuk keyboard nih..mai kita layanz lagu ni..spesel utk cik abang dan mereka2 yang tersayang..:)


javascript:void(0)