CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, January 31, 2011

Selamat Hari Tua utk saya..:)



Salam



uiit2...he3..28 thun 0 bulan 2 hari..wah2 lg 2 thun msuk angka 30'an..cm xcaya ja..rasa cm sweet seventeen ja..he3.bila ditenung2 angka 28 thun tu rasa nk cubit pipi ni,nk tmpr pipi ni..betul ke? jawapannya ..BETUL..YES!! aku kne trima kenyataan..kne menjadi lebih mtang selari dengan usia yg semakin TUA..xperlu takut akan angka2 tersebut..yang pasti ia akan sentiasa bertambah dan bertambah..yang perlu kita tkut adalah berapa banyak amalan yang kita buat,berapa banyak ilmu di dada sudahkah kita bersedia untuk menuju ke situ..renung2kan dan selamat beramal..



Aku harapkan dengan angka 28 ni jiwa dan hati aku akan dan semakin tenang dan bahagia..semoga diberi kesihatan yang baik olehNYA.di panjangkn umur,dan dilimpahkan rahmat keatas keluarga kami..moga dimurahkan rezeki..amiin..



kepada mereka2 yang terwish besday sangat dihargai..he3..specially my hubby buchuk thanks myk2 ngn ucapan besday,ngn nyanyian besday di wktu hening pagi (kul 4pg)..hukhukhuk..walaupun adiah specel xde (:() ucapan tu pun dh ckup..:)..aku tau bkn si dia xmau beli tpi xtau taste wife dia cmni..(sedapkn hati..huahua)..



jom lyn pic kt opis smbut besday i...he3..potong kek tu..thanks ija bli kek utk kami..:)










Tuesday, January 25, 2011

Saya nk belajar ckp omputih..



salam

mood ari ni sgt bersemangat nk learn real english..nk ckp omputih..tolong ajarin saya..godek2 google tdi jmpa satu laman web yang best spesel utk mereka2 yang nk bjlr ckp omputih ngn cepat. klik kt situ..ada 7 tips yang dicadangkn.sangat bagus..(psst i dh potostat 7 tips tu)..apa yang penting utk belajar ckp omputih ni kita kne 'listening'..listening...listening tpi bhn2 omputih je la yer..dh kata nk ckp omputih kne listening omputih la..contohnya dgr lagu omputih,tgk movie omputih,conversation omputih..ingat x dlu2 kita bljar english msti guna text book kn..bnda ni la pling malas nk tgk..huhu..stress rasanya..bila ada kelas bi je muka masing2 kelat..klu duk klas bi hati ngn jiwa kt tmpat lain..fizikal je duk dlm klas..btul x..klu aku dlu mmg cmtu..huh..stress.smpi duk kt u perasaan tu sama..cmne la nk pndai bi klu perangai cmtu..:(..skang ni bru aku tersedar yg bi sgt penting..sebenar nye dh sedar lama dh..setiap thun azam yg sama wktu belajar dlu..tpi azam tinggal azam..awal2 thun ja semangat lebih..pastu tinggal angan-angan ja.. harap2 semangat yang membara ni x padam la smpi bila2..:)... semangat nk belajar bi ..bljr utk berckp bi dengan baik..huh..moga cita2 aku tercapai..

Friday, January 21, 2011

Kamal Uddin - Illallah (Official) HD


Thursday, January 20, 2011

Bila lelaki mula....


salam


pagi2 lagi telinga ni dh dgr org membebel..Huh..stress..pagi2 ni la kita mulakan dengan keceriaan..dan Insyaalah penamat utk hari ini berakhir dengan keceriaan gak..tpi klu pagi2 kita dh dgr org membebel..msti mood kita pun jadi bad mood.. bila dh tau mood si dia xbaik, kita yang duk kt sebelah pemandu ini hanya senyap sejuta bahasa..diam lebih baik dri berkata2.tak perlu kata apa2. .:)..mesti org tnya kenapa si dia membebel.'bila masa bertolak ke opis diganggu oleh bnda2 yang boleh melambatkan si dia smpi ke opis..bila dh jdi cmtu bwk keta mcm nk hantar bini ke hospital sbb nk bersalin..(leh ke bg perumpaan cmtu)..huhu..suka hati aku la..:)..aku yang kt sebelah ni duk berdoa biarla smpi opis aku cpt..hikhik..tkut beb..Alhamdulillah aku smpi opis dgn selamat..si dia xtau smpi kul bape..tpi rasa2ye selamat gak kot..hehe...



siapa pun si dia..Si dia tetap dihati...love you bebeh..:)

Monday, January 17, 2011

~~Terus Terang~~


salam

Huh puas..:)cenyum puas ni..hikhikhik..kdg2 kita suami isteri ni kena terus terang klu ad yang x puas hati..btul kn kaum isteri2 semua..huhu..klu duk pendam lama2 leh jdi kanser wei..hihi..terus terang la walaupun bnda tu kecik apatah lg besarrrr..xkisah la klu kita nk keta besar ka,nk mkn SR ka,baik kita terus terang..at least dia tau apa keinginan isteri dia..:)..klu dia mampu msti die akan cuba utk merealisasikan keinginan isteri dia kn..(tu pun klu masih sayang)..huhu..apa yang aku merepek ni..hikhikhik. ~sekian~

Setiap Pertemuan Pasti ada Perpisahan


salam



entry yg agak sedih utk hari ini.sunyi la aku lps ni..kwn opismate nk bhnti dh..surat berhnti pun dh antar...huawrgh..she's very good person..(ceh speaking konon)..huhu..walaupun kenal bru sethun tpi berkawan ngn die amat selesa.org kata sbb sekepala kot..walau masing2 ada kepala tpi kepala kitorang dlm kategori yang sama..huhu..ataupun mungkin sbb muka mak die ada iras muka mak aku..huwarghhh..dia muncul tika aku memerlukan seorang kawan,seorang teman untuk mengadu..die pendengar yang setia..tika aku ada masalah diala tmpt aku luahkn perasaan..(pssst nk tau rahsia aku tnya dia..)..aku fkir lps ni klu aku ada problemo aku nk luahkan kt sapa..huhu..hlg tmpat mengadu..:(..muka sedih..yang pling best tiap ari jmmt msti kami merempit pekan kangar..round2 mkn laksa,mkn cendol kt blkng the store..dia juga la yang bwak aku mengenali tempat2 ni..huhu..klu igt msti sedih..:(wat muka sedih lg..

tpikn kita kne trima kn,kn,kn..Allah dh tentukan semua ni..jodoh pertemuan semua di tanganNYA..Aku doakan dia 'Maziah Azib' sentiasa berbahagia,sentiasa sihat dan moga jadi isteri yang solehah..amiin..nnti senang mai la jenguk aku kt sini..hikhikhik..


















Banner created with MyBannerMaker.com

Saturday, January 15, 2011

Sunyi,Sepi,....


salam

napa aku wat entry tjuk tu..huhu..menggambrkan jiwa ku yang sepi..cheewaah..jiwang lak..kadang2 kita kne gak layan perasaan kita kn..btul x..klu dlu rasa sunyi..msti sbb boyprend xlyn kita..xtepon,xmsg..pstu msti rasa bosan..klu nk hlgkn kesepian tu msti g dating ngn kwn2..huhu..tu time ank dara..skang ni dh jdi mak dara ..cmne la nk hlgkn kesunyian ni...:(..wat muka sedih lak..huhuhu..nk ajak hubby dating always sibuk ja..sian kt kita kn..huhu..oleh yang demikian utk hlgkn kesunyian hnya menemankan putri bermain..tmnkn putri berjalan..hikhik..comel je..putri dh pndai jalan..terkedek2..hihi..Untuk suamiku fahami la keinginan isterimu ini..

Thursday, January 13, 2011

~~Diari~~


salam

jam menunjukkan 4.30pg..jam berbunyi..eish malasnye nk bgun..'ana,bgun..'

klu ikutkn setan yang bnyk ni mmg tarik selimut lg la..bila pkirkan byk menda nk wat aku pun kuatkn hati ..hehe(leh cmtu) trus bngkit dgn semangat..tuala dicapai..mndi dlm kesejukan..ggrrrrrgggrrr..sejuk2..

terus menghadapNya..menyucikan hati dan jiwa..selesai satu part..langkah kaki menuju ke dapur..menyiapkan mana yang patut..buat bekal putri (putri nk pi jalan)..siapkan air teh panas,siapkan sandwich siapkan air mandian putri..huh..letih tpi puas sbb dh settle part tu..azan subuh kedengaran..kembali menunaikan solat subuh..dgr suara puput ngn abah kt bilik..mndikan putri..siapkan putri...huh lega..


time mama lak nk bersiap ..elok 7.41 semua settle..masa untuk mencari rezeki..

Thursday, January 6, 2011

Hari Sebesday Puput


salam

pada 1 hb jan 2011, kami wat besday putri yang setahun. sat ja dh besar anak mama. kami sayang putri banyak2..hehe..ada wat makan2 skit. jemput jiran2,kwn2 ofis hubby ngn kawan2 makcik dan x ketinggalan kwn2 aku. terima kasih pada yang dtg meriahkn majlis harijadi putri..jom layan pic2 yang berjaya diambik..:)