CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, July 14, 2011

~Perlis Indera Kayangan~


Salam..

Perlis negeri di sebelah utara
negeri paling kecik
penduduk paling skit
dekat ngn padang besar
ramai orang siam
makanan sgt murah

Bila sebut perlis benda2 ni yang duk dlm fikiran aku..xterfikir lgsung yang aku akan menetap kt Perlis ni..aku rasakan perlis ni sgt jauh bg aku..ye la aku duk kt selangor tup tup dpt org perlis dan terus menetap kt perlis..tu la yang dinamakan jodoh..Terima Kasih Allah..

Aku nak titipkan sejarah perkenalan aku ngn hubby aku..huhu..aku telah berjaya menyambung pelajaran ke UUM.universiti yang duk dlm hutan tu..pada semester pertama aku telah ditugaskan oleh pensyarah untk kelas komputer (aku xingt nama dia) untuk meng'interview' pengarah pusat ICT Unimap..En.Nasharuddin Bin Abd Shukur..temujanji dah dibuat maka tarikh dan masa telah ditetapkan..aku ingt lagi ari jumaat..klu xsilap 1 hb 4 2006..aku pergi bersama kwn baik aku ryn dan sheem..kami pun bertolak dari uum ke perlis menaiki teksi..huhu..sgt berdebar2..soalan yang nak ditanya telah bermain2 dikepala..tepat jam 12 kami smpai malangnya temujanji di 'postpone' ke jam 2 ptg..kami pun melepak kt surau...tepat jam dua kami keluar dan menunggu di tempat pertanyaan..sehinggalah ada dua org jejaka menegur..xingt tegur apa..hehe..tpi bgtau yang en.nasharuddin xde dan arahkan mereka utk menggntikan tmpt en.nasharuddin..dari situ la mata bertentang mata..hikhikhik...sangat tidak selesa dengan pandangan si dia..haha..pandang tanpa berkelip..huhu..dlm kepala otak aku awat la die tgk cmni..cntik sgt ke aku ni..haha..perasan sat..huhu..pastu kami pun diarahkan masuk ke opis mereka..


Walawey sgt bersih..haha..bersepah..huhu..nk je aku kemaskan..opis dak laki mmg cmni kot..mula la sesi temuramah dijalankan..tnya septah jwb berpatah2..siap ada presentation..komputer mmg bidang yang aku xbapa nak ambik tau.setakat tau word,excel tu leh la..pastu dia terang2..aku angguk je la..sambil tulis nota..dia tanya fhm x..aku jwb phm2..hihi..sbnarnya sebijik pun aku xphm..huhu..pastu dh bosan aku pun kalut tulis nota..die perasan aku duk tulis tak tgk muka dia makanya die arahkn aku 'awak, xyh tulis awak tgk je saya terang..nnti semua bahan ni saya email kt awak..wah dia suh aku tgk muka dia la..huhu..dlm hati klu cm aaron aziz ok gak..haha..jahat aku..lama gak kami sembang smpi kul 3.30 klu xsilap..pastu mntk diri nk blik..ambik gmbr sama ramai2..ada lagi gambr tu aku simpan...nnti2 aku upload..hehe..pastu dia bg business card siap ada no tepon  anset dia buh kt blkang card tu..siap pesan kt kami klu bas xde tepon dia nnti dia antar kn..wah sgt sweet..hehehe..

Dari situ la bibit2 perkenalan kami..dan perhubungan kami berlangsung selama 3 thun sehingga aku berjaya tamatkan pengajian di UUM..dan kami konvo sama..yeaahaa..hehe..dalam masa 3 thun tu dia berjaya habiskan  master dan aku degree je..huhu..

Alhamdulillah usia perkahwinan kami sudah mencecah 2 thun..di awal perkahwinan telah diuji kekuatan cinta kami..Alhamdulillah kami masih bersama..sehingga lahirnya putri kami..moga keluarga kami dilindungi dari bala bencana dan hasad dengki manusia..dan moga jodoh kami kekal hingga ke syurga..Insyaalah..:)


p/s:huhu..baru aku sedar lari tajuk..haha..nk cite pasal perlis tiba2 cite bab cintan lak..haha..yang perlis aku post pone eh..:)

0 comments: